U bent hier : Homepagina » Over ons » Ontstaan van Pelagos

Ontstaan van Pelagos

D 12 april 2014     H 16:28     A Armand De Broeder, Gina Caestecker    


We schrijven de zomer van 1992 !

Ergens in een kleine gezellige jeugdherberg, in de omgeving van Dinant, kreeg alles zowat vaste vorm.

Met een 10-tal “zotte” duikers werden, tussen de wijn en de spaghetti, snode plannen gesmeed om zelf een clubje te starten.

Wat het zou worden, met wie allemaal en hoe het moest draaien was snel beklonken en het ging de Griekse naam “Pelagos” dragen. Dit hadden we nog nergens gehoord en vonden we heel toepasselijk voor een duikklub. Paul, onze Griekse Peetnonkel wist te vertellen dat dit “De Diepzee” betekende.

Het was augustus ‘92 en we hadden nog wat tijd om alles op poten te zetten.

Maar... hoe moeilijk om een zwembad te vinden. In Gent zat alles zo vol als een ei. De tijd begon te dringen! Plots goed nieuws uit Zomergem: maandagavond nog plaats vrij!

Wij op verkenning en... zo startten we dan, de eerste maandag van oktober ‘92.

We hielden ons kind “Pelagos” boven de doopvont en overgoten het rijkelijk met sprankelende schuimwijn.

Pelagos groeide en bloeide rustig aan. Sommige kwamen, de meeste bleven maar enkele gaven het duiken weer op.

Zij die er echter van gebeten waren, werkten zich op naar de volgende brevetten en ik mag zeggen dat wij nu over een ruim kader van goede lesgevers en begeleiders beschikken.

Pelagosje werd PELAGOS en ondanks de goede zorgen van de Zomergemse vrienden begon het te spannen in ’t klein zwembad. Het bleek soms wat moeilijk om iedereen plaats te geven en rustig te trainen. Wat nu ?

Na een rondvraag bij de leden had niemand er iets op tegen om naar Aalter te verhuizen, als ze maar wat meer plaats kregen. Na enkele telefoontjes en persoonlijke contacten was de kogel door de kerk en stond het vast: het nieuwe seizoen ’96-’97 zouden we starten in Aalter.

’t Werd terug eventjes wennen maar ook hier voelden we ons snel ‘thuis’. Tijdens het seizoen 2004-2005 dienden we onze stek eventjes te verlaten wegens grote renovatiewerken.

We vonden een ‘bevriende’ duikschool die ons in zijn schoot kon opnemen. Gedurende een vol jaar zagen we elkaar wekelijks in het, reeds vernieuwde, zwembad van Wachtebeke.

Het was daar ook wel prettig vertoeven maar we waren toch blij als we terug in het ‘water’ van Aalter konden plonzen. Als alles goed loopt hopen we dit nog ‘jaren’ te kunnen volhouden !

In dezelfde rubriek

12 april 2014 – Duiken, voor u ?

12 april 2014 – Filosofie

12 april 2014 – Wie zijn wij ?