U bent hier : Homepagina » Over ons » Filosofie

Filosofie

D 12 april 2014     H 18:02     A Armand De Broeder, Gina Caestecker    


De filosofie van Pelagos is tamelijk eenvoudig. We willen je bewijzen dat duiken een fijne sport is voor iedereen met een normale gezondheid, een normale basisconditie en dat het helemaal niet zo duur of gevaarlijk is als velen denken. We leiden je stapsgewijs op van kandidaat-duiker tot net zo ver als je zelf wilt gaan.

JPEG - 154.7 kB

Bij ons is duiken een sport ! Er is een tijd geweest waarin duiken vooral een stoere sport was, met ruige mannen die elkaar probeerden te overtreffen over hoe lang of hoe diep ze gedoken hadden en hoe weinig lucht ze maar overhielden.

Tja... Gelukkig zijn de tijden veranderd en zeker bij Pelagos houden we niet van dat soort duikers. Sportduiken zoals wij het graag doen, is meer gebaseerd op genieten en het rondkijken naar het onderwaterleven. Dat alles dient op een veilige en verantwoorde wijze te gebeuren. Als duiker word je ook tot niets verplicht ! Wel krijg je bepaalde grenzen vanuit de club en federatie opgelegd, veelal verbonden aan het behaalde brevet. Elke duiker wordt dus geacht zich te houden aan zijn beperkingen betreffende diepte etc.

Samengevat: wil je leren duiken in een aangename club, zonder al te veel verplichtingen en op een veilige manier, dan raden we je zeker Pelagos aan.

In dezelfde rubriek

12 april 2014 – Duiken, voor u ?

12 april 2014 – Ontstaan van Pelagos

12 april 2014 – Wie zijn wij ?